A MÁV-Volán-csoport járatai az augusztus 20-i ünnephez, a hosszú hétvégéhez igazodva közlekednek

2021-08-19

A MÁV-Volán-csoporthoz tartozó közlekedési társaságok – MÁV-START, Volánbusz, MÁV-HÉV – az ünnephez igazították a járatok közlekedési rendjét.  Augusztus 19-én a vonatok a pénteki, 20-án a szombati, 21-én az ünnepi, 22-én már a szokásos vasárnapi menetrend szerint közlekednek. Nemcsak szombaton és vasárnap, hanem augusztus 20-án is közlekedik a Szob és Fonyód közötti Jégmadár, valamint  a Szolnok és Fonyód közötti Napfürdő expressz emeletes vonat is.

Az eddigi tapasztalatok és előrejelzések alapján a hosszú hétvégén megnövekedett utazási igény várható, emiatt érdemes elővételben, akár napokkal korábban megváltani a menetjegyeket.

A gyermekek, családosok, tanulók, diák- és felnőtt csoportok, nyugdíjasok is élhetnek a szokásos kedvezményrendszerrel. A már nem tanuló 26 éven aluliak a 33 százalékos hétvégi kedvezményt augusztus 19-én 10 órától 22-én éjfélig vehetik igénybe.

A hosszú hétvége mindhárom napján közlekednek emeletes, modern KISS motorvonatok is a Balatonhoz, ezekkel közvetlen összeköttetést biztosít a vasúttársaság Fonyód és Szolnok, valamint Fonyód és a Dunakanyar (Szob, Vác) térségével is. Így augusztus 20-án is utazhatnak az utasok az idei szezon egyik legnépszerűbb járataival a Napfürdő és Jégmadár expresszvonatokkal, ezen kívül vasárnap este Fonyódról Kőbánya-Kispestre szintén  indul emeletes vonat,  a Panoráma expressz.

Várhatóan sokan indulnak útra kerékpárral a népszerű turisztikai célpontokhoz, a Balaton és a Velencei-tó felé közlekedő vonatok már az elővételi jegyvásárlások alapján is előre láthatóan telítettek lesznek. A Tisza-tóhoz a könnyebb eljutás érdekében – nagy befogadóképességű kerékpárszállító kocsival – Tisza-tó expresszvonat jár közvetlenül Budapestről Gödöllőn, Füzesabonyon és Poroszlón át Tiszafüredre. A kerékpárral utazók tájékozódásban is segítséget nyújt a honlapján a vasúttársaság.

A fővárosi tűzijáték után vonattal hazatérők figyelmébe ajánljuk:

A Budapest–Pusztaszabolcs vonalon a Déli pályaudvarról Dunaújvárosba 22:55-kor induló 4298-as számú vonatot. A Budapest–Szob vonalon a Nyugati pályaudvarról Szobra 22:37-kor induló 2408-as számú vonatot. A Budapest–Szolnok vonalon a Nyugati pályaudvarról Szolnokra 22:28-kor induló 2698-as számú vonatot. A Budapest–Cegléd–Szeged vonalon a Nyugati pályaudvarról Szegedre 23 órakor induló 17008-as számú vonatot. A Budapest–Székesfehérvár–Tapolca vonal és Budapest–Székesfehérvár–Gyékényes vonalon pedig az éjszakai Bagolyvonatokat is igénybe vehetik.

A budapesti elővárosi vonalakon a tűzijáték befejezését követően a 22 és 23 óra között induló vonatok KISS, kétegységes FLIRT vagy ingavonatokkal közlekednek a minél nagyobb kapacitás biztosítása érdekében. A szokásosnál több kocsival közlekednek a miskolci, a balatoni, a nyíregyházi, a békéscsabai és a szegedi távolsági vonatok, beleértve a nyíregyházi, miskolci, szegedi közvetlen balatoni járatokat is.

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik

Augusztus 19-én csütörtökön a hét utolsó munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon, 20-án pénteken a munkaszüneti napokon (a hetek első munkanapját megelőző napokon közlekedő járatok kivételével), 21-én szombaton a szabadnapokon, 22-én vasárnap a hét első munkanapját és tanítási szünetes munkanapját napját megelőző munkaszüneti napokon érvényes menetrend szerint közlekednek a buszjáratok. 23-án, hétfőn már a hét első munkanapján és tanítási szünetes munkanapokon megszokott menetrend szerint indulnak a járatok.

További részletek: https://www.mavcsoport.hu/mavinform/mav-volan-csoport-jaratai-augusztus-20-i-unnephez-hosszu-hetvegehez-igazodva-kozlekednek

Forrás: mavcsoport.hu