A szakszervezetek és a munkáltató kollektív szerződést kötöttek a Contitech Fluid Automotive Kft.-nél

2021-03-05

2021. március 4-én a Contitech Fluid Automotive Kft. és a cégnél működő három reprezentatív szakszervezet – Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Makói Gumiipari Szakszervezet, Contitech Dolgozók Független Szakszervezete- kollektív szerződést kötöttek. A kollektív szerződés az aláírás napjától év végéig, azaz 2021. december 31-ig hatályos azzal, hogy a munkavállalói éves juttatások (cafetéria, 13.havi illetmény) 2021. január 1-től visszamenőlegesen megilletik a munkavállalókat.

A kollektív szerződés tartalma megegyezik a korábban hatályban lévő, munkáltató által felmondott kollektív szerződésben foglalt szabályokkal. A munkavállalók részére így például ebben az évben visszaemeltek számos juttatást, a régi munkavállalóknak újra jár az emelt végkielégítés, a korábbi pótszabadságok ismét bevezetésre kerültek.

A kollektív szerződés létrejöttével egyidejűleg a makói dolgozók beszüntették a sztrájkot. A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete álláspontja szerint a Contitech Kft-nél a munkavállalók számára előnyös megállapodás született, amely a rendezett munkaügyi kapcsolatokat is elősegíti.

MTSZSZ vezetőség