Anyagi elismerés a MÁV-Volán csoportban dolgozó mérnököknek

2023-12-01

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete a 2020 / 2023 évre szóló bérmegállapodás aláírásakor jelezte elégedetlenségét a középvezetői, valamint a havibéres dolgozók béremelésével kapcsolatban, akik számára az átlagos emeléstől elmarad a bére.  Ezért az évfolyamán több alkalommal is egyeztetést folytatott Lázár János Építési és közlekedési miniszterrel, továbbá a MÁV-Volán csoport vezetésével, azon vasutas munkavállalók bérének rendezéséről, akik nem műszak pótlékos munkakörben dolgoznak.

Az egyeztetésekről heti hírlevelinkben rendszeres tájékoztattuk is tagjainkat (pl: 2023. év 42-43 hét)

A tárgyalások eredményeképpen a vállalat csoportnál 362 munkakörben dolgozó (több ezer) mérnök vagy mérnöki végzettséget igénylő munkavállaló részesül decemberben 120.000 Ft juttatásban, valamint 10.000 Ft alapbér emelésben a december 31-i alapbéréhez képest.

MTSZSZ és ÉKM közötti megállapodás a MÁV Zrt, a MÁV-START Zrt, a MÁV Szolgáltató Központ Zrt, a MÁV Vagon Kft, a MÁV FKG Kft, a MÁV HÉV Zrt, a MÁV KFV Kft, a Záhony Port Zrt, a Volánbusz Zrt és a MÁV Rail Tours Kft munkavállaóit érinti. 

Az MTSZSZ továbbra is elkötelezett abban, hogy a vasutas munkavállalók bérezése javuljon, ennek egyik (első) lépése a jelenlegi intézkedés.

Fontosnak tartjuk, hogy a valamennyi munkavállaló bérének reálértéke emelkedjen a következő évben, külön figyelemmel a nem műszak pótlékos területen dolgozók bérezésére.

Ahhoz, hogy továbbra is eredményesen tudjunk küzdeni a bérkeért minden vasutas és volános munkavállaó támogatására szükség van.

Csatlakozz hozzánk! https://mtszsz.hu/csatlakozz