Eredményes érdekvédelem az oktatókért

2017-10-18

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete írásos konzultációt kezdeményezett a MÁV Szolgáltató Központ humánvezetőjével és a Baross Gábor Oktatási Központ vezetőjével.

A munkáltató indítványozta több mint száz oktatást végző munkatársánál a munkaszerződés módosítását, amely szerint az időszakos oktatások megtartására a BGOK valamennyi oktatási egységén kötelesek lennének. Ez elfogadhatatlan, egyben embertelen is, hiszen így elméletileg több száz kilométert és hosszú órákat kellene utazniuk minden egyes alkalommal.

AZ MTSZSZ megítélése szerint senkinek sem lehet érdeke, hogy az időszakos oktatás kezdésekor már az oktató fáradtan érkezik és emiatt ne tudjon teljes mértékben az ismeretek átadására koncentrálni.

A konzultáció során a munkáltató meghallgatta és megértette szakszervezetünk aggályait, ezért a régi munkaszerződésekben foglalt munkavégzési helyek fognak életben maradni, azaz eláll a módosításoktól.

Akik már aláírták a módosítást (több mint nyolcvanan) azok számára is az eredeti területi meghatározással szereplő új munkaszerződést fognak felajánlani.

 

Oktató tagtársainktól munkavégzésükre vonatkozóan további számos észrevételt kaptunk, amelyek ügyében újabb egyeztetéseket folytatunk a BGOK vezetésével.

 

Az MTSZSZ továbbra is valamennyi dolgozó érdekét megvédi!