Évközi bérfejlesztés a Rail Cargo Hungariánál

2024-03-14

Megállapodással zárult a szakszervezetek által kezdeményezett többhetes tárgyalássorozat!

A Rail Cargo Hungaria menedzsmentje, valamint a szakszervezetek, az MTSZSZ, a VDSZSZ Szolidaritás, a VSZ, és a MOSZ március 12-én a tavaly decemberben megkötött bérmegállapodás korrekciójaként újabb bérfejlesztésről szóló megállapodást írtak alá. A rendkívüli bérintézkedés célja, hogy azzal javítsák a Rail Cargo Hungaria munkaerőpiaci versenyhelyzetét, a megállapodást aláíró Felek – a Középtávú Foglalkoztatáspolitikai Megállapodás szellemének megfelelően – elkötelezettek a bérek versenyképes alakítása és a bérszerkezet korszerűsítése iránt.

A megállapodás alapján a 6-17 MMK-ba sorolt munkavállalók esetében 3%, de legalább 15.000 forint összegű alanyi jogú alapbérfejlesztés valósul meg 2024. június 1-jei hatállyal.

A speciális bértáblával rendelkező munkakörök esetében a munkavállalók az új bértáblában foglalt alapbérekre lesznek jogosultak.

Az emelt fizetés így a júliusi bérkifizetéssel érkezik a munkavállalók számlájára, a decemberi bérmegállapodásban rögzített 200 000 forint egyösszegű kifizetéssel együtt.