Kibővíti és megújítja duális képzési együttműködését a Bosch és a Miskolci Szakképzési Centrum

2022-06-15

A tíz éve indult miskolci duális képzési együttműködés megújításáról és kibővítéséről írt alá megállapodást a magyarországi Bosch csoport két miskolci telephelye és a Miskolci Szakképzési Centrum. 

Az együttműködés célja, hogy a járműipari alkatrészek, valamint elektromos hajtások gyártásával és fejlesztésével foglalkozó Robert Bosch Energy and Body Systems Kft., valamint az idén húsz éve működő, elektromos kéziszerszámokat, akkumulátorokat gyártó Robert Bosch Power Tool Kft. számára utánpótlást neveljenek.

A diákok az iskola mellett a Bosch gyáraiban, a közös működtetésű tanműhelyekben is tanulnak.

 

„Szakembereink nemzetközi szintű elméleti és gyakorlati tudásukkal vállalnak részt a duális képzésben, valamint a legmodernebb technológiával felszerelt gyakorló helyet biztosítunk a programban résztvevők számára. A gyakorlatspecifikus képzés komoly előnyt biztosít a diákoknak a munkaerőpiacon. Az aktuális igényeinknek megfelelően pedig készen állunk a végzett tanulók számára hosszú távú munkalehetőséget, ezáltal kiszámítható életpályát biztosítani – mondta Fükő László, a Robert Bosch Power Tool Kft. ügyvezető igazgatója. 

 

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete 8 évvel ezelőtt, 2014-ben alakította meg helyi tagszervezetét a miskolci Bosch gyárban, ahol időközben kollektív szerződést kötött.

Az MTSZSZ támogatja a magas színvonalú duális képzéseket, amely megfelelő szakmai utánpótlást biztosít a vállalatoknál, megkönnyítve a munkavállalók és a munkáltatók helyzetét is.

(forrás: Bosch)