Konzultáció a személypénztárak működéséről

2023-07-05

Az MTSZSZ konzultációt kezdeményezett a MÁV-START Zrt. szolgáltatásfejlesztési és értékesítési vezérigazgató-helyettesénél a személypénztárak rövid – és középtávú működési koncepciójáról , a személypénztárosi létszámhelyzetről, valamint a személypénztárosok javadalmazásáról.

Egyetértés van az MTSZSZ és a munkáltató között abban, hogy a személyes értékesítésre, a személypénztárosok munkájára szükség van.

A pénztárosok foglalkoztatása biztosított, úgy hogy az értékesítési csatornák teljesítményei jelentősen átalakultak az elmúlt évek folyamán, a személyes értékesítés megőrzése akár versenyelőnyt is jelenthet a MÁV-START számára.

Kiemelten fontos az új lehetőségek kihasználása (pl. a Keleti pályaudvar után újabb helyszíneken utascentrumok kialakítása) továbbá a társadalmi felelőségvállalás jegyében a kisebb forgalmú szolgálati helyeken a személyes értékesítés fenntartása.

Az MTSZSZ fontosnak tartja a pénztárosok jövedelmi helyzetének javítását, a jegyeladási jutalék rendszer átalakítását (ezt a jegyvizsgálók esetében is kiemelten kezeljük) a pénztárosi tanfolyamok indítását, valamint a képzési rendszer korszerűsítését.