Módosuló szabályok a Contitech Kollektív Szerződésében

2022-09-01

 

  1. Kölcsönzött munkavállalók szolgálati idejének elismerése

 

Azon munkavállalók esetében, akik a munkáltatóval történő munkaviszony létesítését közvetlenül megelőzően munkaerő-kölcsönzés keretében folyamatosan munkát végeztek a munkáltatónál, mint kölcsönvevőnél, a cafetéria juttatások, 13. havi juttatás, jubileumi jutalom, és a Continental AG által meghatározott éves jutalom mellett a többműszakos munkarendben foglalkoztatott munkavállalók részére járó pótszabadság tekintetében is beszámításra kerül a megszakítás nélküli kikölcsönzés keretében történő munkavégzés időtartama.

 

 

  1. Szabadság kiadása

 

2023. január 1 napjától a munkáltató évente kilenc munkanap szabadságot és a többműszakos munkarendben foglalkoztatott munkavállaló részére járó 1 vagy 2 munkanap pótszabadságot — a munkaviszony első három hónapját kivéve — legfeljebb két részletben a munkavállaló kérésének megfelelő időpontban köteles kiadni. (2022-ben a munkavállaló továbbra is hét nap szabadság kivétellel rendelkezik).

 

  1. Jubileumi jutalom

 

A 15 éves jubileumi jutalom vacsora szabálya kiegészül azzal, hogy ha a munkavállaló nem tud részt venni a vacsorán, akkor a közvetlenül rá következő alkalommal megrendezett vacsorán vehet részt.

 

            Ezen kívül a jubileumi jutalmazás további két esettel bővül:

 

  •  25 éves jubileumi jutalom: a 25 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók nettó 200.000, - Ft értéktű ajándékutalványban részesülnek.

 

  •  30 éves jubileumi jutalom: a 30 éves munkaviszonnyal rendelkező munkavállalók nettó 300.000, - Ft értéktű ajándékutalványban részesülnek.

 

  1. Temetési segély

 

  • A temetési segély mértéke minimum nettó 100.000,- Ft-ra módosul (a korábbi nettó 100.000 Ft felső határ helyett).

Vác, 2022. augusztus 29.

 

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete