Nyolc alkalmas tanfolyamsorozatot rendezett az MTSZSZ

2023-10-26

Nyolc alkalmas tanfolyamsorozatot rendezett az MTSZSZ

2023.10.26

Nyolc alkalmas tanfolyamsorozatot rendezett az MTSZSZ2023. október 19-én fejeződött be az a tanfolyamsorozat, amely keretében a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete tisztségviselőit képezte. Buzásné Putz Erzsébet, a szakszervet elnöke hangsúlyozta, ebben a foglalkoztatáspolitikai helyzetben az MTSZSZ minden támogatást meg szeretne adni a kollégáknak. 

Buzásné Putz Erzsébet, a szervezet vezetője elmondta, a 2023. évi gazdasági és foglalkoztatáspolitikai helyzetben a tisztességes munkakörülmények elérésének és a szakszervezeti tagok helyi szintű érdekeinek védelmében, illetve az MTSZSZ taglétszámának növelésében fontos szerepet töltenek be a szakszervezeti tisztségviselők. Ezen feladatok minél magasabb szintű ellátása érdekében az MTSZSZ minden támogatást meg kíván adni a továbbiakban is kollégáiknak, ennek idei egyik legfontosabb eleme a tisztségviselői képzésük volt.

 Arra a kérdésre, hogy mennyire volt népszerű a tanfolyam a szakszervezeti elnök elmondta, hogy a meghirdetett képzésekre nagy létszámban jelentkeztek tisztségviselőik, így párhuzamosan a közszolgálatban és a versenyszférában dolgozó ügyvivőik részére is indítottak egy-egy csoportot, az összesen nyolc alkalmas képzéseken összesen 60 tisztségviselő vett részt.

MTSZSZ_képzés1.jpg [md-600]

– Nagyon örülök annak, hogy meg tudtuk szólítani például az autóipar, a szerszámgyártás, a vasúti és a városi közlekedés, az egészségügy dolgozók vagy a pedagógusok képviselőit, reméljük, a mindennapi munkájukban tudják mindazokat az ismereteket használni, amelyeket átadtunk a képzések során – tette hozzá Buzásné Putz Erzsébet.

MTSZSZ_képzés2.jpg [md-600]

A tanfolyam keretében az MTSZSZ történetével, a szakszervezeti jogokkal, tárgyalástechnikával, kommunikációval, tagtoborzási technikákkal, munkavédelmi ismeretekkel, az üzemi tanács és munkavédelmi bizottság választás szabályaival, a munkaügyi kapcsolatok rejtelmeivel ismerkedhettek meg a hallgatók, akik a tanfolyam elvégzéséről oklevelet kaptak.