Szakszervezeti együttműködés Közös képviselet a vasutas és a volános szakszervezeti tagok érdekében

2024-02-15

Az idei év során a MÁV-VOLÁN-csoport vállalatai jelentős szervezeti változások előtt állnak. Az átalakulás szinte minden vasutas és volános munkavállalót érinteni fog, ezért a dolgozók széleskörű érdekvédelme érdekében együttműködési megállapodás jött létre a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete (MTSZSZ), a Magyar Dolgozók Szakszervezete (MADOSZ), a VOLÁN Közúti Közlekedési Szakszervezet (VKKSZ), az Észak Magyarországi Közlekedési Munkástanács (ÉMKM), valamint a Kisalföldi Közösségi Közlekedési Dolgozók Munkástanácsa (KKKDM) között.

Az együttműködési megállapodás célja, hogy az érintett szakszervezetek tagjainak érdekei a vállalati átalakulás során minél szélesebben legyen képviselve, egységesen kiállva őrizzék meg a munkahelyeket, küzdjenek a jobb és biztonságosabb munkahelyekért, a család és a magánélet egyensúlyának megteremtéséért, figyelemmel a vállalatok sajátosságaira.

A megállapodásban résztvevő érdekképviseletek tudják, hogy csak közösen lehet a kollektív szerződésekben és a megállapodásokban lévő eredményeket megőrizni és tovább építeni.

Ha számodra fontos, hogy vasutasként és volánosként is számíthatsz széleskörű érdekvédelemre, erős kollektív szerződésre, ingyenes jogsegélyre, sokrétű szolgáltatásokra, ha biztonságban akarod tudni a munkahelyedet, csatlakozz hozzánk.

 

Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete                                         Magyar Dolgozók Szakszervezete

                                 (MTSZSZ)                                                                                            (MADOSZ)

VOLÁN Közúti Közlekedési Szakszervezete                         Észak Magyarországi Közlekedési Munkástanács

                            (VKKSZ)                                                                                     (ÉMKM)

Kisalföldi Közösségi Közlekedési Dolgozók Munkástanácsa

(KKKDM)