Új Európai Uniós direktíva a minimálbérről

2023-03-22

A jogi háttér ismertetését követően Buzásné Putz Erzsébet, a Liga Szakszervezetek társelnöke is előadást tartott az ÉTOSZ Üzemi tanács Akadémia programsorozat keretében  a szakszervezetek stratégiájáról a kollektív szerződések lefedettségének növelése érdekében.

2022 szeptemberében új irányelvet fogadtak el az Európai Unió tagállamai a minimálbér kialakításával kapcsolatban. A direktíva célja, hogy minden tagországban olyan minimálbér kerüljön megállapításra, mely igazodik az adott ország bérstruktúrájához és tisztességes életszínvonalat biztosít a munkavállalók számára.  Tekintve, hogy az irányelv 80%-os kollektív szerződéses lefedettséget fogalmazott meg célként a tagállamok számára, így felértékelődik a szakszervezetek szerepe a minél nagyobb lefedettség elérése érdekében.

Buzásné Putz Erzsébet előadásában felhívta a figyelmet arra, hogy a kollektív szerződés célja, hogy hozzájáruljon a munkáltató gazdasági stabilitásához és a munkavállalók rendezett munkaügyi helyzetének biztosításához.  Magyarországon a kollektív szerződések maximum 20%-ban fedik csak le a munkavállalókat, így a feladat egyértelmű: még több cégnél szükséges kollektív szerződést kötni, melyre csak akkor van esély, ha a cégnél dolgozó munkavállalók minimum 10%-a szakszervezethez tartozik. Elsődleges cél minél több munkavállalóban tudatosítani, hogy mennyire fontos belépni egy szakszervezetbe, mert ezzel tehet a legtöbbet a tisztességes munkakörülmények és munkabérek kiharcolásáért. 

A szakszervezeteknek fentiek eléréséhez az anyagi forrásaik növelésére, a tisztségviselők fokozott védelmét biztosító törvényi háttér kialakítására és a szociális partnerek szakmai felkészítését célzó képzések bevezetésére van leginkább szüksége.