MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 12. hét

2021-03-24

100.000 forint kerül a MÁV - VOLÁN dolgozók SZÉP kártyájára

A szakszervezetek és a munkáltató között létrejött megállapodás alapján nettó 100.000 Ft kerül a MÁV - VOLÁN csoportban dolgozók SZÉP kártyájának vendéglátás alszámlájára.

A megállapodásban érintettek: MÁV Zrt, MÁV-START Zrt, MÁV Szolgáltató Központ Zrt, MÁV FKG Kft, MÁV HÉV, MÁV Vagon Kft., MÁV FKV Kft, Záhony Port és a VOLÁNBUSZ Zrt dolgozói. Azoknak, akik nem rendelkeznek még SZÉP kártyával, június 1-ig van lehetőségük SZÉP kártya számla nyitására a juttatás igénybevételéhez.

Az egyösszegű nettó 100.000 Ft utalására 2021. március 31- ig kerül sor.

 

Bértárgyalást folytatunk a CabTec-nél

Az elmúlt napokban a kecskeméti CabTec cégnél is megkezdődtek a bértárgyalások. A célunk, hasonlóan a versenyszféra más vállalatihoz, a bérek olyan mértékű emelése amely igazodik a térség foglalkoztatási helyzetéhez, valamint az infláció mértékéhez.

 

Az MTSZSZ ingyen biztosít jogsegélyt tagjainak, aláírás előtt egyeztess jogászainkkal

Az érdekképviselet mellett a jogi segítségnyújtás, illetve tanácsadás a legfontosabb szakszervezeti tevékenység. Most a járványügyi vészhelyzetben még jobban kiéleződik a dolgozók kiszolgáltatottsága és a munkáltatótól való függőségük. A munkaszerződések esetleges módosítása során minden szónak, kifejezésnek jelentősége van, így fontos, hogy az aláírás előtt egyértelműek legyenek a következmények. Az MTSZSZ lehetőséget biztosít tagjai számára, hogy az aláírás előtt egyeztessenek jogtanácsosaival, mivel az aláírást követően már nincsen jogi lehetőség a változtatásra.

Tagjainkat ingyenesen képviseljük a munkáltató előtt. Jogászaink segítséget nyújtanak egyéb - családjogi vagy polgárjogi - ügyekben is.

Szakszervezünk jogászának tanácsai az alábbi videóban tekinthetőek meg: https://www.youtube.com/watch?v=tdmDx8sFM3c&t=64s

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Olcsóbb üzemanyag az MTSZSZ tagjainak

Az MTSZSZ tagjainak ismét lehet igényelni a MOL-MTSZSZ partnerkártyát. A kártyával kedvezményen lehet tankolni a MOL magyarországi benzin kútjain. A kedvezmény mértéke 6 Ft / liter: Kártya igénylési lehetőség: https://mtszsz.hu/mol-partnerkartya