MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 21. hét

2021-05-25

Továbbra sincs előrelépés a vasutasok béremeléséről

Az elmúlt héten a Közszolgáltató Vállalkozások Konzultációs Fórumának (KVKF) és a Vasúti Érdekegyeztető Tanács ülésnek is az idei évre vonatkozó béremelés volt a témája. A munkáltató már a következő évre vonatkozó bérfejlesztést tárgyalná, de az idei évre most sem tett elfogadható bérajánlatot. Ismert a járványügyi vészhelyzet okozta helyzet, a nagyarányú utasszám vesztés, illetve a védekezés magas költségei, de a közszolgáltatások területén dolgozók (így a vasutasok, volánosok, postások) helytállása is ismert, viszont az elmúlt évekhez képest jelentős az infláció, drágul a megélhetés, ezért az MTSZSZ és a társszakszervezetek számára is elfogadhatatlan a jelenlegi helyzet. A tárgyalások folytatódnak, de a kollketív munkaügyi vita elindítása nem várhat magára.

 

Használj Te is MTSZSZ TAG VAGYOK keretet a Facebookon

Lehetőség van arra, hogy a Facebook profilodon a keretedet MTSZSZ TAG VAGYOK formátummal lásd el. Azok között, akik beállítják a Facebook profiljukon a MTSZSZ tag vagyok keretet május 31-én ajándékcsomagot sorsolunk ki. Vállald Te is büszkén, hogy az MTSZSZ tagja vagy! Ha elakadnál, a keretet az alábbi útmutató szerint tudod kitenni:

https://mtszsz.hu/hirek/hasznalj-te-is-mtszsz-tag-vagyok-keretet-a-facebook-profilodon

 

Új munkahelyeket teremt az Ericsson

Az Ericsson Magyarország 3 milliárd forintból bővíti a budapesti kutatás-fejlesztési (K+F) központját, ezzel további 200 új munkahelyet teremt. A kormány 600 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújt a fejlesztéshez.

Az Ericsson svéd távközlési óriás új kutatás-fejlesztési tevékenységet hoz a budapesti központjában, a felhő alapú multimédia rendszereket fogja fejleszteni. A cég döntésével a magyar mérnökök, informatikusok alapvetően befolyásolhatják az informatikai és távközlési iparág globális alakulását. A cég egyik globálisan meghatározó K+F központja Budapesten van, ahol több mint kétezer dolgozót foglalkoztatnak jelenleg is, az MTSZSZ 2012-ben alakította meg tagszervezetét és szervesen részt vesz a cég működésében.

 

Nyárköszöntő szuper ajánlat az MTSZSZ tagoknak a Hotel Solár-ban

A nagyatádi Hotel Solár kedvezményes programajánlattal várja az MTSZSZ tagokat és családtagjaikat. Június 7-11 között (4 éjszaka szállás) vagy június 7-12 között (5 éjszaka szállás) félpanziós ellátással.

További részletek https://mtszsz.hu/hirek/nyarkoszonto-szuper-ajanlatok 

 

Szaknetmarket.hu: az MTSZSZ tagok webboltja

Az MTSZSZ tagok 5-60%-os kedvezménnyel vásárolhatnak a szaknetmaret.hu webboltjában. Folyamatosan bővülő árukészlettel várnak minden érdeklődő tagot a weboldalon. További részletek: www.szaknetmarket.hu  Érdeklődj: a 06 70 229 26 42 telefonszámon.