MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 33. hét

2021-08-16

MTSZSZ Fórumok a MÁV-csoportban

Az elmúlt napokban a MÁV-csoport több székhelyén tartottak az MTSZSZ központi szervezetének munkatársai érdekképviseleti fórumot. A rendezvényeknek Hatvan, Székesfehérvár, a budapesti MÁV Archívum, valamint Békéscsaba adott otthont.

A bértárgyalások folyamata, a 3 éves bérmegállapodás, az MTSZSZ elmúlt időszakban végzett érdekvédelmi tevékenysége, aktuális munkajogi és munkavédelmi kérdések, valamint a legújabb szolgáltató partnerek bemutatása állt a fórumok középpontjában. A résztvevők a munkábajárás szabályozásáról, a munkaidőbeosztásokról, a pihenőidők kijelöléséről, valamint az oktatások és vizsgáztatások rendszerével kapcsolatban fogalmaztak meg kérdéseket. A rendezvényeket kötetlen beszélgetések zárták.

A rendezvényről készült fotók megtekinthetőek: https://mtszsz.hu/galeria/mtszsz-forumok-2021

 

ÉN MTSZSZ TAG VAGYOK! JANI – ESÉLYEGYENLŐSÉGI BIZOTTSÁG

Ismerd meg Te is Jánost, az MTSZSZ Esélyegyenlőségi Bizottságának a tagját, aki elmondja, hogy az egyenlő bánásmód alkalmazása, illetve az esélyegyenlőség miért kiemelten fontos a szakszervezetünk számára.

Részletek: Én MTSZSZ tag vagyok! Jani - Esélyegyenlőségi Bizottság

 

MTSZSZ tagként nyaralj kedvezményesen a Hotel & More szállodáiban

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének tagjai 15 % kedvezménnyel vehetik igénybe a Hotel & More Hotelek szolgáltatásait.

A kedvezményt nyújtó szállodák 23 településen találhatóak meg (pl. Budapest, Siófok, Harkány, Hévíz, Kalocsa, Badacsonytomaj, Mezőkövesd, Zalakaros, Szeged, Balatonfüred, Balatonvilágos illetve Székelyudvarhely) 

A kedvezmény on-line foglalás esetén vehető igénybe, amelyhez a promóciós kód a 06 1 511 1804 telefonszámon kérhető.

Részletek a szállodákról: https://hmhotels.hu/

 

Iratkozz fel az MTSZSZ ismeretterjesztő hírlevelére

Tudod, hogy mikor vagy jogosult végkielégítésre, hogy hogyan kell a munkaközi szünetet kiadnia a munkáltatónak, érdekel, hogy miként mondható fel a munkaviszony közös megegyezéssel? A munkajog világának aktuális és fontos kérdéseire kaphatsz választ, ha most feliratkozol az MTSZSZ ezzel kapcsolatos ingyenes 6+1 részes hírlevelére, amelyet a regisztrációt követően minden második nap automatikusan fogsz megkapni.

Feliratkozás: MTSZSZ ismeretterjesztő hírlevél regisztráció oldalon.

 

Nyáron is fontos az önkéntes véradás

Nyáron is nagy szükség van a véradók önkéntességére, aki teheti az a nyár folyamán is menjen el vért adni. Az MTSZSZ kezdeményezésére, több vállalat (MÁV-csoport vállalatai, ebm-Papst) kollektív szerződésébe rögzült a véradóknak járó pótszabadság intézménye.

Helyszínek, időpontokhttps://veradas.hu/hirek/veradasra-hiv-a-magyar-voroskereszt-es-az-orszagos-verellato-szolgalat