MTSZSZ Hírlevél 2021. év 8. hét

2021-02-22

MTSZSZ HÍRLEVÉL 2021. év 8. hét

 

 

Tárgyalások a Bosch vállalat vezetésével

Szakszervezetünk vezetése az elmúlt héten tárgyalásokat folytatott a miskolci Bosch cég HR vezetésével, amelynek témája a megkötendő kollektív szerződés, illetve a foglalkoztatással összefüggő kérdések voltak. Az MTSZSZ 2020 év végén sikeres bérmegállapodást kötött az idei évre vonatkozólag. A dolgozók felismerték, hogy további sikerek a tagság létszámának emelkedésével érhető el, így az elmúlt hetekben több százan csatlakoztak érdekképviseletünkhöz. Együtt erősebbek vagyunk!

 

Bértárgyalások a Magna Car Top Systems-nél

Megállapodás közeli helyzet alakult ki az idei évre vonatkozó bértárgyalások során a szügyi Magna Car Top Systems Kft-nél.  Az MTSZSZ 9 éve látja el a dolgozók érdekképviseletét a vállalatnál, az eltelt évek során több alkalommal kötött sikeres bérmegállapodást.

 

Sikeres munkavédelmi képviselő választások a MÁV Szolgáltató Központban

Február elején három körzetben megismételt munkavédelmi képviselő választásokat kellett tartani a MÁV Szolgáltató Központban, mivel az őszi választások érvénytelenek voltak.

Az MTSZSZ jelöltje egy körzetben (a 6-osban) megnyerte a választásokat, a másik két körzetben pedig pótképviselővé választották jelöltünket.

Köszönjük jelöltjeinkre leadott szavazatokat. A megválasztott képviselőknek eredményes munkát kívánunk.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

 Kérjük, hogy támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt. Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

Olcsóbb üzemanyag az MTSZSZ tagjainak

Az MTSZSZ tagjainak ismét lehet igényelni a MOL-MTSZSZ partnerkártyát. A kártyával kedvezményen lehet tankolni a MOL magyarországi benzin kútjain. A kedvezmény mértéke 6 Ft / liter: https://mtszsz.hu/mol-partnerkartya

 

Az internet és a közösségi média veszélyei a munkavégzés során

Munkánk során, illetve azon is túl életünk elválaszthatatlan része lett az internet, illetve a közösségi média (pl. facebook) használata. Az MTSZSZ alábbi videójában megnézheted, hogy mik a legfontosabb jogi tudnivalók a témával kapcsolatban: https://www.youtube.com/watch?v=UbnCkdxFzn8