MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 33. hét

2022-08-15

Kiszámíthatóbb keretek között dől el a minimálbér sorsa*

Már augusztus második felében megállapodhatnak a szakszervezetek, a munkáltatók és a kormány arról a módszertanról, amely megalapozná a minimálbér és a garantált bérminimum 2023-as összegéről szóló őszi bértárgyalásokat.

A munkáltatói és munkavállalói oldal egyetért abban, hogy a minimálbérek meghatározásának kiindulópontjaként figyelembe kell venni a legfőbb makrogazdasági mutatókat, illetve az ezekre vonatkozó hiteles, a Magyar Nemzeti Bank által közölt előrejelzéseket. A legfontosabb makrogazdasági mutatók alapoznák meg a minimálbér következő évi összegét, vagyis az őszi bértárgyalások alapjául szolgálna a GDP növekedése, az infláció mértéke és a termelékenység változása.

 

Találkozzunk szeptember 10-én a VI. MTSZSZ Családi Napon

Az idei évben szeptember 10-én (szombaton) rendezzük meg az MTSZSZ Családi Napot, a budapesti Vasúttörténeti Parkban.

Egész nap színes és érdekes programok várják a kilátogatókat, gyerekeknek csillámtetoválás, mozdonyszimulátor, kvízjáték és tombola, bűvöskocka kirakó verseny, tárlatvezetés a parkban, fordítókorongozás, kisvasutazás teszi változatossá a napot.

Jelentkezés:

https://mtszsz.hu/foglalas/csaladinap/ linkre való kattintással vagy a + 36 1 511 1804 telefonszámon lehetséges.

 

Új munkatárssal bővül az MTSZSZ csapata

Augusztustól Koren-Rékási Barbara a miskolci Bosch gyár munkatársa már teljes munkaidőben szakszervezeti kérdésekkel foglalkozik. A telephelyen eddig is több alkalommal segítette az MTSZSZ tevékenységét, Barbarával készült hosszabb bemutatkozó interjú a Gúla magazin következő számában lesz olvasható.

 

MTSZSZ kvízjáték

Sorolj fel az MTSZSZ alapelvei közül kettőt.

Segítség a helyes válasz megadásához: https://mtszsz.hu/hirek/az-mtszsz-alapelvei illetve az MTSZSZ facebook és instagram oldalán

Válaszokat a kviz@mtszsz.hu címre várjuk, augusztus 21-én 12:00 óráig.

A helyes megfejtést beküldők között MTSZSZ ajándékot sorsoljuk ki.

 

Stabil kamat személyi kölcsön az MTSZSZ tagjainak az Unicredit Banktól

Most érdemes kedvezményes kamatozású kölcsönünkkel terveibe belevágni - legyen szó felújításról, autóvásárlásról vagy bármi egyébről. A Stabil Kamat kölcsönünknél Ön dönti el, hogy milyen célra szeretné a hitelösszeget felhasználni. Ha felújításra, akkor érdemes tudnia, hogy Otthonfelújítási támogatást igénylőknek is szól ajánlatunk. Sőt a törlesztőrészlet a futamidő teljes ideje alatt fix marad, így pontosan tudja pénzügyeit tervezni.

További információ: Gál Sándortól a gal.sandor@unicreditgroup.hu e-mail címen kérhető.