MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 40. hét

2022-10-04

Nem megfelelő a maximum 18 celsius fokos helyiségekben a munkavégzés

Mindenki előtt is ismert a hazánkat és egész Európát sújtó energiahordozók kritikus helyzete. Tudjuk, hogy a kényszerhelyzet szülte azon rendelkezést, amely szerint az intézmények helyiségeiben, tereiben a  fűtés útján biztosított léghőmérséklet a 18 Celsius-fokot nem haladhatja meg, ugyanakkor a vasúti és közúti közlekedésben dolgozók sajátságos helyzete, az időjárás körülményeinek kitettsége oly magas, hogy ezen intézkedés maradéktalan alkalmazása a közösségi közlekedés biztosítását is veszélyeztettei a nagyszámban történő esetleges megbetegedések miatt. Érdekképviseletünk egyeztetést kezdeményezett a MÁV – VOLÁN Csoport vállalatainál a rendelet alkalmazásáról, hogy közösen keressünk megoldást a helyzet megoldásra. Az egyeztetésre a szeptember 28-i Vasúti Érdekegyeztető Tanácsülésen került sor. A felvetett probléma ismert a munkáltató számára, de pontos, mindenre kiterjedő válaszokat nem tudott adni a kérdéseinkre, ezért javaslatokat kért az érdekképviseletektől, hogy miként enyhítsék a negatív folyamatokat.

 

Munkavállalói fórum az Egészségügyi Tagcsoportnál

A MTSZSZ vezetése a Budapest XVIII. kerületi rendelőintézetben dolgozó orvos, védőnő és ápoló tagjaival találkozott az elmúlt heti szakszervezeti fórumon. A megbeszélésen a legújabb egészségügyre váró nehézségekről, az év eleji üzemi tanács választásokról, az ágazati bérhelyzetről, illetve a világjárvány napjaink tartó hatásairól is szó volt.

A fórum végén a részvevők megválasztották a tagcsoport új vezetőjét Simon Anikó védőnőt.

 

Ülésezett az MTSZSZ elnöksége

Az elmúlt héten ülésezett szakszervezetünk elnöksége, ahol az elnökségi tagok beszámolót kaptak a konföderáción keresztüli kormányzati megkeresésekről, az egyes vállalatoknál megkötött soron kívüli inflációs hatást ellentételező juttatásokról. Az Elnökségi ülésen folytatódott az idei tisztújító kongresszus előkészítése is.

 

Október a látás hónapja

Októberben fókusznapok a Premium Visionben 1057 Budapest  Asbóth utca 14-ben.

A meghirdetett időpontok: Október 6 csütörtök; 10 hétfő; 20 csütörtök; 24 hétfő

Az MTSZSZ tagjai 40%-os kedvezménnyel vásárolhatnak szemüveget, a látásvizsgálat is ingyenes amennyiben szemüveget rendelnek.

Az alábbi linken lehet jelentkezni: https://mtszsz.hu/foglalas/bp/

 

MTSZSZ őszi kvízjáték

A 39. heti MTSZSZ Hírlevélben kvízjátékot hirdettünk.

A kérdés, amelyre a válaszokat vártuk: Hányadik MTSZSZ Családi Napot tartottuk 2022. szeptember 10-én? A. I               B. III.                   C. VI

A helyes válasz: C (VI. MTSZSZ Családi Napot tartottuk)

Nyertesünk: Lakatos Anett. Gratulálunk!