MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 43. hét

2023-04-11

60 %-nak megfelelő kiegészítő jutattást kapott a kecskeméti Mercedes-gyár

A szokásos havi fizetésen felüli kiegészítő jutatással segíti aktív dolgozóit a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. a rezsiárak emelkedése miatt kialakult helyzetben. Az egyre emelkedő terhek és inflációs hatás csökkentésére a havi bér 60 százalékának megfelelő kiegészítő juttatást kapott a kecskeméti gyár 4700 dolgozója.

 

Megmarad a szezonbónusz a Bosch dolgozóinak

Munkáltató azzal a kéréssel fordult hozzánk, mint reprezentatív (a gyárban működő egyetlen kollektív szerződést kötő) szakszervezethez hogy legyünk tekintettel a Munkáltatót is sújtó gazdasági nehézségekre, és járuljunk hozzá az ez évre vonatkozó Szezonbónusz eltörléséhez. Ez személyenként bruttó max. 120.000 Ft-ot jelentene. Mi soha nem fogjuk engedni, hogy bármit, amit az évek alatt elértünk, elvegyenek.

Az MTSZSZ felső vezetése is csatlakozott a tárgyalásokhoz, amelynek eredménye alapján a Szezonbónusz a megállapodás szerint indul, és az áprilisi bérrel a májusi kifizetési napon kifizetésre fog kerülni, továbbá még azt is elértük, hogy az állásidő alatt is biztosított lesz.

 

Végéhez közelednek a tárgyalások a ContiTech cégnél a bérkompenzációról és a béremelésről

Több hetes tárgyalás sorozat után a végéhez közelednek az egyeztetések a ContiTech cégnél, ahol az idei évre vonatkozólag egy egyszeri kifizetésért küzdünk az inflációs terhek csökkentése miatt. Továbbá a 2023. évre a fizetések reálértékét megőrző emelést tartunk elfogadhatónak.

 

Közlekedjünk kiemelt figyelemmel a vasúti átjárókban

Az elmúlt napokban tovább emelkedett a balesetek aránya, amelyek a vasútiátjárókban történtek. Legutóbb a vonat utasai és a vonaton szolgálatot teljesítő munkatársak is megsérültek. A MÁV tájékoztatása szerint idén a vasúti baleseti statisztika drasztikus emelkedést mutat. A közelmúltban jelentősen megemelkedett az útátjárókban bekövetkezett balesetek száma. Ezeket a baleseteket kivétel nélkül a közúti közlekedők figyelmetlensége vagy a KRESZ szabályok szándékos megszegése okozta.

A témáról részletesebben is lehet olvasni a Gúla magazin 2022 / 2 számának 14 oldalán található cikkben. https://mtszsz.hu/file/downloader/29.pdf

 

12 éves az MTSZSZ facebook oldala

Tizenkét évvel ezelőtt 2010. október 18-án jött létre az MTSZSZ facebook oldala, ahol folyamatosan és a lehető leggyorsabban adunk hírt érdekképviseletünk életéről, a tagszervezetek működéséről, illetve szolgáltató partnereink kínálatáról. Az évek során számos vállalati vagy területi MTSZSZ facebook csoport jött létre, ahol a speciálisan arra a tagszervezetre vonatkozó információkat jelenítjük meg. Az elmúlt évek alatt több ezer kedvelője és követője oldalunknak, ha még nem tetted meg, keresd fel oldalunkat: www.facebook.com/mtszsz