MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 47. hét

2022-11-21

Üzemi tanács választások a vecsési ebm-papst Hungary Kft.-nél

Ismét eltelt 5 év és elérkezett a tisztújítás ideje az ebm-papst Hungary Kft. -nél. November 29-én kérünk minden vecsési ebm-papst-os választásra jogosult munkavállalót, hogy a választás érvényes és eredményes legyen, vegyetek részt a szavazáson! Öt évente egyszer van lehetőség , hogy szavazatotokkal befolyásoljátok az üzemi tanács munkáját.

 

Lényeges változások az Mt. módosításával

Az 54. § (3) bekezdésben, az 55. § (5) bekezdésében meghatározott esetben, és f) ha munkaviszonyra vonatkozó szabály rendelkezésre állás vagy munkavégzés nélkül munkabér fizetését annak mértéke meghatározása nélkül írja elő. Az (1) bekezdés d) pontjától eltérően, ha a munkavállaló a munkaszüneti napon keresőképtelen, részére a távolléti díj hetven százaléka jár.

Nem illeti meg távolléti díj, ha a keresőképtelenségére tekintettel táppénzben vagy baleseti táppénzben részesül, vagy egyébként munkaköre ellátására egészségi okból alkalmatlan.

Itt az idő szervezkedni! Azoknál a munkáltatóknál, ahol van szakszervezet, és van kollektív szerződés ott ettől eltérően is meg lehet állapodni.

A beterjesztett törvényjavaslat jelentős mértékben szigorítja a felmondási szabályokat. Ha a felmondás a joggal való visszaélés tilalmába ütközik, úgy a bíróság a munkaviszonyt helyreállítja. Ezzel kapcsolatban a bizonyítási teher a munkáltatón van. A fenti szabály az ún. indokolás nélküli felmondások (pl. próbaidő) alaposabb jogi előkészítését teszi szükségessé.

A próbaidő szabályai is némiképpen változnak, például egy évnél rövidebb határozott idejű munkaviszony esetén a próbaidő hosszát arányosítani kell.

Bővül a munkáltató által átadandó tájékoztató tartalma, és annak átadásának határideje rövidebb lesz.

A munkavállalókat – jellemzően a gyermekgondozáshoz kapcsolódóan – számos új távolléti jogcím illeti meg.

 

Változik a SZÉP-kártya szabálya.

A különböző füleket eltörlésre kerülnek, tehát ugyanazokra a célokra, de immáron belső korlátok nélkül lehet felhasználni ezeket az összeget. Tehát mind szálláshely, vendéglátás, szabadidő céljaira anélkül, hogy az alszámlák elkülönített összegeit meghatároznánk, egyben lehet felhasználni ezeket az összeget, semmilyen korlátozás e célok között a jövőben nem lesz.

 

Airsoft kedvezmény MTSZSZ tagoknak

 

Airsoft pályán lehetőség van taktikai tréning, illetve mesterlövész tréning szolgáltatás igénybevételére is. Fegyverek mind a valódi fegyverek pontos másolatai. 

Időpontot foglalni az alábbi facebook oldalon:

A rendelkezésünkre álló hely korlátoltsága miatt, egyelőre legfeljebb 5 főt tudunk fogadni egyszerre. 

Helyszín: 2700 Cegléd Szabadság tér 8. Kerékpárbolt

  • -10%-os kedvezmény minden MTSZSZ tag számára
  • -További 5% kedvezmény, ha egyszerre 5 fő jelentkezik.