MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 6. hét

2022-02-07

Jelentős béremelés az ebm-papst Hungary Kft-nél dolgozók számára

Az elmúlt héten, több tárgyalási fordulót követően létrejött a bérmegállapodás a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, valamint az ebm-papst Hungary Kft között.

A megállapodás alapján, a munkaerő megtartása érdekében 2022. április 1-től kezdődően 16 %-os bérfejlesztésre kerül sor a vállalat direkt munkavállalói számára.

Április hónaptól minden munkavállaló Mozgóbér II. nevű (jelenléti bónusz) juttatása bruttó 20.000 Ft-ra emelkedik havonta. Az MTSZSZ már nyolc éve látja el a dolgozók érdekvédelmét a vállalatnál.

 

Az MTSZSZ konzultációt kezdeményez a jegyeladási jutalékokkal kapcsolatban a MÁV-START-nál

2022 tavaszán több vasútvonalon jegykiadó automata kerül üzembehelyezésre. Az intézkedést követően ezen szakaszokon dolgozók jegyeladási jutaléka jelentősen csökkeni fog, illetve megszűnik, amely jelentős jövedelem veszteséget okoz az érintettek körében.

A fentieken túl általános probléma, hogy az értékesítési csatornák forgalmának átalakulása miatt mind a személypénztárosi, mint a jegyvizsgálói munkaköri családban dolgozók jegyeladási jutaléka folyamatosan csökken.Az MTSZSZ kiemelten fontosnak tartja, hogy a munkavállalók jövedelmi helyzete nem romolhat ezen intézkedésekkel összefüggésben, ezért javasoljuk, hogy a jegyeladási jutalékok teljes rendszere kerüljön felülvizsgálatra az érdekképviseletek bevonásával és Kollektív Szerződés vonatkozó melléklete kerüljön módosításra. 

 

Bérmegállapodás a Magna Car Top Systems-nél

Az MTSZSZ 18%-os mértékű alapbéremelésben állapodott meg a szügyi Magna Car Top Systems Kft-nél a direkt munkavállalók számára  Az MTSZSZ tíz éve látja el a dolgozók érdekképviseletét a vállalatnál, az eltelt évek során több alkalommal kötött sikeres bérmegállapodást.

 

Ne hagyd elveszni az adód 1 %-át! Segíts, hogy segíthessünk!

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete által 2014-ben létrehozott Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány célja az MTSZSZ váratlan és nehéz élethelyzetbe kerülő tagjainak támogatása.

Kérjük, hogy az idei évben támogasd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt.

Segíts, hogy segíthessünk! Adószámunk: 18647615-1-42

 

A MOL új hűség programja - MTSZSZ tagként tankolj továbbra is kedvezményesen!

Az új program sokkal személyre szabottabb (vásárlói azonosítás a kasszánál, vásárlói visszajelzési lehetőség az applikációban) és kényelmesebb (ingyenes mosdóhasználat, digitális hűségkártya használata, valamint pontgyűjtés a kávégépeknél, gépi autómosóknál) megoldást nyújt a felhasználóknak. A partnerkártyával kapcsolatos információk az MTSZSZ honlapján a https://mtszsz.hu/hirek/a-mol-uj-husegprogramja oldalon olvasható az ott elhelyezett pdf fájlban (csatolt dokumentumban).