MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 11. hét

2023-03-13

Ülésezett a MÁV Vasúti Érdekegyeztető Tanácsa

Március 8- án ülésezett a MÁV Zrt. Vasúti Érdekegyeztető Tanácsa, amelyen a folyamatban lévő kollektív szerződés módosítások, a végrehajtott bérfejlesztés, illetve a vasútszakmai képzések megújítási koncepciója szerepelt napirenden.

Az MTSZSZ a vállalaton (vállalat csoporton) belüli áthelyezések elhúzódásának problémáját, a véradásért járó pótszabadság, illetve vasutasnap díjazásának kérdését vetette fel a kollektív szerződés módosítása kapcsán.

Munkavállalói fórum a Közlekedéstudományi Intézetben

Az elmúlt évi tevékenység megbeszélésével, a köztulajdonban álló vállalatoknál történt bérfejlesztések ismertetésével kezdődött a munkavállalói fórum a KTI-ben.

A kollektív szerződés tárgyalásainak megkezdését, illetve az idei évre vonatkozó bérrendezési kérdések rendezését kezdeményezte érdekképviseletünk a cég ügyvezetésénél, erről is átfogó megbeszélés történt a dolgozói fórumon.

Megszületett a bérmegállapodás az MTSZSZ és az ebm-papst Hungary Kft. között

A direkt munkatársak bérfejlesztésének mértéke 19%-os az alapbérre vetítve.

Az indirekt és unproduktív állományú munkatársak, akik havi alapbérrel rendelkeznek átlagosan a bruttó alapbérre vetített 19%-os béremelésben részesülnek vezetői értékeléstől függően.

Bevezetésre kerül a 13. havi fizetés (alapbér).

A Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete kezdeményezésére, a rezsitámogatási bruttó 50 000 Ft/hó összeget még a márciusi hónapra is fizeti a munkáltató az eredeti februári határidőn túl.

A Zsóry Liget Camping & Resort – HÚSVÉTI AJÁNLATA

MTSZSZ tagoknak 10% kedvezmény

A mezőkövesdi Matyó Húsvéton a vendégek megismerkedhetnek a matyó hagyományokkal, színpompás matyó népviselettel. A rendezvény ideje alatt a kirakodó vásárban kézműves sajtokat, édességeket, matyó pálinkát, borokat és kürtőskalácsot lehet kóstolni.

Részletes program: https://zsorycamping.hu/husveti-ajanlatok

Adó 1 % Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány számára

Segítsd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt, amelynek célja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének hátrányos helyzetben lévő tagjainak és családjuknak a támogatása.

Adószámunk: 18647615-1-42

(1087, Budapest, Kerepesi út 1-5)

Ha nem rendelkeztél még az SZJA 1+1%-áról, azt a bevallástól függetlenül 2023.