MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 15. hét

2023-04-11

Megszületett a megállapodás a bonyhádi Eurostyle-System Kft-nél

Az MTSZSZ és a cégvezetés között tartó hosszú és konstruktív tárgyalások után sikerült megállapodni az alapbérek emelésének mértékéről, az éves bonusokról és a felmerült gyártási problémák megoldásáról.

A bérfejlesztés mértéke átlagos 15% lett visszamenőleg január elsejétől.


Bukták a bérrendezést a magasan képzett munkavállalók

A versenyszféra és a költségvetés legtöbb vállalatánál az idei bértárgyalásokon a fizetések reálértékének megőrzése volt a cél. A bérrendezésből ugyanakkor pont azok a magasan képzett munkavállalók maradtak ki, akiknek a tudására és tapasztalatára egyre nagyobb szükség van.

Az infláció a magas fizetéseket is kikezdte.

Sajnos az idén is azt tapasztaltuk a bértárgyalások során, hogy a munkáltatók elsősorban az alacsonyabb keresetű, jellemzően a fizikai munkakörökben dolgozók bérét emelték az infláció mértékével, vagy akár azt meghaladóan, ami természetesen szükségszerű, mivel ezeket a munkavállalókat még súlyosabban érintik a folyamatosan emelkedő árak.

Közben a diplomás, akár több évtizedes munkatapasztalattal bíró szellemi munkakörökben dolgozók jóval az infláció alatti fizetésemelésben részesülnek, de nem ritka, hogy esetükben a béremelés el is marad

– mutatott rá a Napi.hu megkeresésére Buzásné Putz Erzsébet.

Tovább>>> napi.hu


Tagtoborzó kitelepülést tartottunk a Mercedes gyárban

Az MTSZSZ stratégiájához kapcsolódóan több vállalatnál is tájékoztató találkozókat tartunk a tisztségviselőinkkel és tagjainkkal. Ennek részét képezte az elmúlt héten tartott kitelepülés a Mercedes gyárban Kecskeméten, amit a beszállító vállalatoknál is követni fogunk.

Tájékoztatjuk a tagjainkat az érdekvédelmi eredményeinkről, a rendezvényekről, a bérek alakulásáról és a munkahelyi körülmények változásairól.


Adó 1 % Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány számára

Segítsd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt, amelynek célja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének hátrányos helyzetben lévő tagjainak és családjuknak a támogatása.

Adószámunk: 18647615-1-42

(1087, Budapest, Kerepesi út 1-5)

Ha nem rendelkeztél még az SZJA 1+1%-áról, azt a bevallástól függetlenül 2023. május 22-ig még megteheted!