MTSZSZ HÍRLEVÉL 2023. év 18. hét

2023-05-02

Május 1. - a munka ünnepe

A munka ünnepe a nemzetközi munkásmozgalmak által kiharcolt ünnepnap, a legtöbb országban hivatalos állami szabadnap, amely a munkások által elért gazdasági és szociális vívmányokról hivatott megemlékezni. A legtöbb országban május elsején, az Amerikai Egyesült Államokban és Kanadában viszont szeptember első hétfőjén ünneplik.

 

Ülésezett a LIGA tanács

2023. április 27-én tartotta ülését a Liga Tanács. Az MTSZSZ képviseletében a Liga társelnöke, Buzásné Putz Erzsébet az MTSZSZ elnöke, valamint a Liga FB tagjai Sulyok László az MTSZSZ ügyvezető alelnöke, és Novodonszki András az MTSZSZ közszolgáltatási alelnöke vett részt.

A Liga tanács ülésén elfogadták a 2022. évi tevékenységi és pénzügyi beszámolót, valamint a 2023. évi tervek elfogadásra kerültek.

 

Sikeres szakszervezeti fórumot tartott az MTSZSZ a Continental budapesti telephelyén

Nagy érdeklődés mellett tartotta meg fórumát a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete a Continental kőbányai telephelyén, 2023. április 27-én.

Nyitrai Gábor és Dzama Demjén László alelnökök bemutatták az MTSZSZ-t, ismertették az elérhető szolgáltatásokat. Kötetlen beszélgetés közben értékelték a helyi tagokkal és érdeklődőkkel, valamint a helyi szakszervezeti vezetőkkel a vállalatnál kialakult helyzetet, a gazdasági válság hatásait a munkavállalókra.

Átbeszélték az elkövetkező idő feladatait, lehetőségeit.

 

Még 20 nap! Adó 1 %-a a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítvány számára

Segítsd Te is adód 1 %-ával a Mérnökök és Technikusok Egymásért Alapítványt, amelynek célja a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezetének hátrányos helyzetben lévő tagjainak és családjuknak a támogatása.

Adószámunk: 18647615-1-42

(1087, Budapest, Kerepesi út 1-5)

Ha nem rendelkeztél még az SZJA 1+1%-áról, azt a bevallástól függetlenül 2023. május 22-ig még megteheted!