A családi napon az alábbi szimulátorok vehetőek igénybe a bejáratnál igényelhető (ingyenes) időpontot tartalmazó jegyekkel! A szimulátorok oktatói között találkozhattok meglepetés instruktorral is, aki az MTSZSZ-hez is kötődik!
Airbus A320
Szeretnéd kipróbálni, , hogyan dolgoznak a pilóták a világ egyik legmodernebb repülőgépén: Ismerkedj meg a repülőgép rendszereivel, próbáld ki, milyen amikor kézzel vezetik a 189 férőhelyes Airbus A320 típusú repülőgépet, és nézd meg, mit tudnak a típus számítógépei. Valósághű környezet, részletgazdag megjelenítés, segítőkész operátorok. 12-éves kortól vehető igénybe!
Mi-2 helikopter
A Mi-2 helikopter az 1980-as évektől negyed századon át a magyar repülés egyik legelterjedtebb típusa volt. A repülős szlengben „repülő csirkecombnak” is nevezett típust alkalmazták mind polgári , mind katonai feladatokra. Az Aeroparkban eredeti műszerek és kezelőszervek felhasználásával, egyedileg épített szimulátor várja a látogatókat, ahol a budapesti reptereken túl New York felhőkarcolóit, vagy Velence lagúnáit is megtekintheted a magasból. 12-éves kortól vehető igénybe!
Cessna
A Cessna a világ egyik legismertebb és legtöbbet gyártott kisrepülőgép típusa, melyet számos változatban elsősorban oktatásra és sétarepülésre használnak a világ minden pontján. A 20. század végére a Cessna név egyet jelentett az egymotoros-felsőszárnyas könnyű repülőgép fogalmával. Nem  véletlenül, hiszen a ma is használatos változatok első példányait a 40-es évek végén, 50-es évek elején kezdte piacra dobni az amerikai nagyvállalat Elsősorban kisebb gyerekeknek javasolt. 6-éves kortól vehető igénybe!
Autószimulátor
Az új autószimulátor, amelyben bárki átélheti a vezetés élményét, tesztelheti tudását és reflexeit. Valamilyen oldtimer autót vezetnél, vagy kamionra, esetleg buszra váltanál? Bármelyik lehetséges. Sétakocsikázhatsz különleges tájakon, de kipróbálhatod azt is, hogyan kell egy repülőtér gurulóútjain, forgalmi előterén közlekedni a repülőgépek között. Sőt megtapasztalhatod azt is, milyen érzés földi járművel végighasítani egy 3000 méter hosszú, 45 méter széles futópályán. 6-éves kortól vehető igénybe!
TU 134
TU 134-es szimulátor egyedi fizetős kedvezményes jegyekkel vehető ígénybe! Próbáld ki, milyen a repülőgépvezetés élménye azon a típuson, amivel a 60-as években számos kelet-európai légitársaság belépett a „jetkorszakba”. Felszállni egy üvegorrú Tu-134-essel, utazómagasságra emelkedni, közben az egyes rendszereket működtetni, és gyönyörű tájakat nézni?  A szimulátor egy sok tízezer órát a levegőben töltött Tu-134-es pilótafülkéjében épült meg, ahol eredeti műszerek mutatják a repülési paramétereket.  14 éves kortól vehető igénybe