MTSZSZ HÍRLEVÉL 2022. év 51. hét

2022-12-19

Lázár János találkozott a MÁV-Volán Csoportszintű Érdekegyeztető Tanács (CSÉT) tagjaival

 

2022. 12. 13-án Lázár János építési és közlekedési miniszter találkozott a CSÉT tagjaival, ahol ismertette elképzeléseit a közlekedés működésével kapcsolatban , a folyamatban lévő fejlesztések és az aktuális ügyek továbbviteléről.

Az MTSZSZ elnöke elmondta, hogy fontosnak tartja a munkavállalók megbecsülését, ezért a 2023 évre szóló 5% béremelést szükségesnek tartja újra tárgyalni a megnövekedett infláció, energia és üzemanyagárak miatt. Elégedett utasokat elégedett munkavállalók tudnak eredményesen kiszolgálni.

Lázár János. miniszter úr nem zárkózott el a tárgyalások folytatásától.

 

Év végi lojalitási bónusz

 

 A 2022. évi bérmegállapodás része, hogy év végén 350 000.- lojalitási bónusz kifizetésére kerül sor. Ennek nagyobb része, 230 000.- már a vasutasnaphoz kapcsolódóan kifizetésre került.

A maradék 120 000.-összeg a jogszabályi változásokból eredő megtakarításból kiegészítésre kerül 180 000.- Ft összeggel.

Így a munkavállalók br. 300 000.- lojalitási összegről rendelkezhetnek, hogy azt készpénzben vagy a Szép Kártyára kérik.

 

Megtartotta alakuló ülését az MTSZSZ Felügyelő Bizottsága

 

A Felügyelő Bizottság Kongresszuson megválasztott tagjai megtartották alakuló ülésüket, ahol a FB elnökének Juhász Csabát választották meg.

 

Konferencia a Vasúti Ágazati Párbeszéd Bizottság szervezésében

 

Alternatív vitarendezés témában tartott konferenciát Budapesten december elején a  Vasúti Alágazati Párbeszéd Bizottság. A munkaügyi bíróságok szerepe, a vitarendezés szervezeti és kulturális háttere, az alternatív vitarendezés előnyei, illetve a Munkaügyi Tanácsadó és Vitarendező Szolgálat szerepe volt a konferencia témája.

A rendezvényt a Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete szervezte a munkáltatói és a munkavállalói oldal képviseletében, mint jelenlegi oldal elnökséget vivő szervezet..

 

Létrejött a 2023. évi bérmegállapodás a Rail Cargo Hungaria-nál

 

Az 6-17 MMK-ba sorolt munkavállalók esetében 10%-os alanyi jogú alapbérfejlesztés valósul meg, azonban a megállapodásban külön kiemelt munkakörök esetében az alapbéremelés mértéke legalább 40.000- Ft. Bővebben: >>> https://mtszsz.hu/hirek/letrejott-a-2023-evi-bermegallapodas-a-rail-cargo-hungaria-nal

 

Négy belföldi szállodával bővült a Hotel & More Partnerprogram kínálata